BBQ-Pizza med sparris, salladslök och serrano

BBQ-Pizza med sparris, salladslök och serrano
Foto: Köket

BBQ-Pizza med sparris, salladslök och serrano

9 ingredienser

15 m

Inget säger fest som en pizza! Testa att byta ut tomatsåsen mot BBQ-sås nästa gång du gör pizza - det blir farligt gott!

Ingredienser

portioner
  • 1 pizzadeg
  • 1 dl Paul&Thom Smokey bbq
  • 1 boll mozzarella
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2-3 sparris
  • 5 körsbärstomater
  • 2 salladslökar
  • 1 förp serranoskinka
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Kalva ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut ett lager Paul&Thom Smokey BBQ. Riv över
  3. mozzarellan och parmesanosten.
  4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzan fått fin färg.
  5. Hyvla sparrisen med en potatisskalare, klyfta tomaterna och skiva salladslöken. Sprid ut serrano, tomater,
  6. salladslök och sparris över pizzan. Avsluta eventuellt med lite rucola.