I samarbete med Kronfågel

Grillade kycklingben serverade med cashewnötsås och grönsakswok

1 röst
30 m
2
BBQ kycklingben serverade med cashewnötsås och grönsakswok
Foto: Kronfågel

Smakrika färdiggrillade kycklingben serveras med en asiatisk wok och en len sås på cashewnötter och kokos. Fräscht, enkelt och så gott!

Visa mer
30 m
2

Du behöver

  • 2 förp Kronfågel butiksgrillade kycklingben

Grönsakswok

  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 broccoli, i små buketter
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1,5 morot, skivad
  • 50 g böngroddar
  • 2,5 salladslökar, skivade
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • salt

Cashewnötsås

  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk japansk soja
  • 0,5 msk limejuice
  • 0,25 tsk spiskummin
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • salt

Servering

  • 2 port jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Grönsakswok
    Hetta upp en panna, tillsätt sesamolja och stek de hackade grönsakerna mjuka. Tillsätt soja och riven ingefära, smaka av med salt.
  3. Cashewnötsås
    Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja och tillsätt soja, lime och kryddor. Tillsätt nötter och kokosmjölk och koka upp. Mixa och smaka av med salt.
  4. Servering
    Servera kycklingbenen med woken, cashewsåsen och kokt jasminris.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

4 mars 2019

Laddar fler recept...