Grillade kycklingben serverade med cashewnötsås och grönsakswok

BBQ kycklingben serverade med cashewnötsås och grönsakswok
Foto: Kronfågel

Grillade kycklingben serverade med cashewnötsås och grönsakswok

19 ingredienser

30 m

Smakrika färdiggrillade kycklingben serveras med en asiatisk wok och en len sås på cashewnötter och kokos. Fräscht, enkelt och så gott!

Kronfågel butiksgrillade kycklingben produkt

Kronfågel butiksgrillade kycklingben

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Kronfågel butiksgrillade kycklingben

Grönsakswok

  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 broccoli, i små buketter
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1,5 morot, skivad
  • 50 g böngroddar
  • 2,5 salladslökar, skivade
  • 1,5 msk japansk soja
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • salt

Cashewnötsås

  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk japansk soja
  • 0,5 msk limefrukt, saft, färskpressad
  • 0,25 tsk malen spiskummin
  • 1 dl cashewnötter, rostade
  • 1 dl kokosmjölk
  • salt

Servering

  • 2 port jasminris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

Grönsakswok

  1. Hetta upp en panna, tillsätt sesamolja och stek de hackade grönsakerna mjuka. Tillsätt soja och riven ingefära, smaka av med salt.

Cashewnötsås

  1. Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja och tillsätt soja, lime och kryddor. Tillsätt nötter och kokosmjölk och koka upp. Mixa och smaka av med salt.

Servering

  1. Servera kycklingbenen med woken, cashewsåsen och kokt jasminris.
TIPS!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling? **[Klicka här!](https://www.koket.se/kronfagel)**