Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

POPULÄRT
Ingelsta Basilikamarinerad kalkonbröstfile med mozzarella
Foto: Ingelsta kalkon

Basilikamarinerad kalkonfilé fylld med mozzarella och soltorkade tomater

10 ingredienser

30 m

Kalkonmiddagen som får oss att längta till Medelhavet. Kalkonfiléerna är fyllda med krämig mozzarella och soltorkade tomater och serveras gärna på ett buffébord med sallad eller pasta.

Ingelsta kalkonbröstfilé NY

Kalkonbröstfilé från Ingelsta - Ett fint magert kött

Ingredienser

portioner
  • 2 Ingelsta kalkonbröstfiléer
  • 1 mozzarellaost
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 0,5 kruka basilika
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 bambugrillspett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Snitta en ficka i filéerna på längden. Skiva upp mozzarellaosten och strimla de soltorkade tomaterna.
  3. Fyll filéerna med ost och soltorkade tomater. Sätt ihop med ett grillspett var.
  4. Stek filéerna runt i smör, salta och peppra. Lägg filéerna på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Hacka under tiden basilikan och blanda med vitlök, olivolja och balsamvinäger.
  6. Ta ut filéerna och rulla i marinaden. Låt bitarna kallna i marinaden.