Tacostköttbullar

Tacostköttbullar
Foto: Ulf Huett

Tacostköttbullar

Av: Sofia Hellgren, Elin Redner Biving, Martin Sjöbeck, Alexander West

Från: Barnens bästa köttbullar

11 ingredienser

Det unga stjärngänget som kom på andra plats i tävlingen "Det stora köttbulleracet 2008" motiverar sina nydanade köttbullar på det här sättet: ”Vi gillar taco och ost, så det blev tacostköttbullar.”

Ingredienser

portioner
  • 0,75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 rågade matskedar tacokrydda
  • 1 dl ost, riven
  • 1 ägg
  • 2 msk matfett

Gör så här

  1. Blanda havregryn, potatismjöl, mjölk till en smet. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Fräs löken och rör ner färsen, alla ingredienserna och kryddorna i smeten tillsammans med ett ägg. Blanda allt väl.
  3. Forma bullar och stek dem.