Per Morbergs chokladbollar

POPULÄRT
Per Morbergs chokladbollar
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs chokladbollar

Av: Per Morberg

Från: Morberg

7 ingredienser

Tänk inte ens tanken att använda margarin och mjäkigt chokladpulver – eller dåligt kaffe för den delen – till bollarna. Smör, ett riktigt bra kakaopulver och en skvätt mustig espresso är vad som krävs för att göra dessa delikatesser till fikat.

Ingredienser

portioner25 - 40 stycken
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 6 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 4 msk kaffe, kallt starkt
  • riven kokos, att rulla bollarna i

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser utom kaffet och kokosflingorna i en skål.
  2. Tillsätt kaffet och rör till en tjock smet.
  3. Forma smeten till bollar, 3–4 cm i diameter, och lägg dem på ett fat. Ta gärna hjälp av en sked så blir det lättare att få bollarna runda.
  4. Rulla bollarna i kokosflingor, lägg dem på ett fat och ställ in dem i kylskåpet. De är godast när de är kalla.