Bärkompott med snöägg

Bärkompott med snöägg
Foto: TV4

Bärkompott med snöägg

Av: Karin - Öckerö

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

40 m

En vacker och god dessert - Snöägg serverat med en bärkompott på blandade bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandande bär (ex tranbär, blåbär, björnbär, hallon och havtorn)
  • 2 msk strösocker
  • 3 äggvitor
  • 2 droppar citron, saft
  • 1,25 dl strösocker
  • olja

Gör så här

  1. Koka upp bären med 2 msk socker.
  2. Vispa 3 äggvitor till ett hårt skum och ha i två droppar citron och 1,25 dl socker som hälles i lite i taget.
  3. Olja in fyra kaffekoppar lätt och fyll med äggskummet till hälften. Micra en kopp i taget ca 20 sekunder. Snöäggen pöser upp men vänta med att ta ut dem tills de sjunkit ihop, efter cirka 10 sekunder. Låt äggen svalna innan de stjälps upp på bären som serveras i en glasskål.
  4. Äggen kan stå färdiga i kyl flera timmar innan.