Bärig smoothie bowl med kokoschiapudding

Bärig smoothie bowl med kokoschiapudding
Foto: Fanny Hansson
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Bärig smoothie bowl med kokoschiapudding

Av: Therese Elgquist

Från: The new green protein

11 ingredienser

2 h 15 min

Det bästa av två frukostvärldar. Mixa ihop en matig smoothie bowl på nolltid och ha chiapuddingen klar i kylen en tidig vardag. Riktigt goda var för sig och härligt lyxiga tillsammans! /Therese Elgquist

Receptet kommer ur boken The new green protein av Therese Elgquist, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner

Smoothie bowl

  • 2 gröna bananer, frysta minst 1 timme
  • 3 dl frysta bär (t ex blåbär, hallon och björnbär)
  • 0,5 avokado
  • 2 msk valfritt bärpulver (t ex blåbärs- eller lingonpulver)
  • 0,5 dl växtdryck, osötad (eller vatten)

Kokoschiapudding

  • 4 msk chiafrön
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 krm vaniljpulver

Topping

  • granola
  • färska bär

Gör så här

Smoothie bowl

  1. Låt bananen tina i 5 minuter. Kör alla ingredienser till smoothiebowlen i en höghastighetsmixer, matberedare eller med stavmixer till en slät och krämig smoohtie.

Kokoschiapudding

  1. Vispa ihop alla ingredienser. Rör om igen efter 10 minuter för att undvika klumpar. Låt stå svalt och svälla minst 2 timmar, eller över natten.
  2. Servera smoothie bowl och chiapudding var för sig eller ihop. Toppa med granola och bär.