Havsrulader från Nybrostrand

Havsrulader från Nybrostrand
Foto: TV4

Havsrulader från Nybrostrand

Av: Barbro Hellström Jansson

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

Sjörunga eller rödtunga är huvudingrediensen i detta recept. Gott och miljövänligt! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g sjötunga, filéer (eller rödtunga)
  • 2 dl vitt vin (eller vatten)
  • 3 dl tärnad färsk svamp
  • 1 dl tunt skivad schalottenlök
  • 150 g grön sparris
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 200 g sockerärtor
  • 1 purjolök
  • 1 msk olivolja

Saffransås

  • 1 tärning grönsaksbuljong + 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • Örtsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fiskfond, koncentrerad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1,5 dl färska örter, valfria (t ex basilika, timjan, dragon, körvel)

Gör så här

  1. Skölj fisken och låt droppa av på hushållspapper. Tärna svamp, sparris och lök och fräs i stekpanna några minuter. Blanda ihop fräset med parmesanost och smaksätt med salt och peppar. Smör en eldfast form.
  2. Fördela röran på fiskfiléerna och forma till rulader och placera dem i formen. Häll över vin/vatten och sätt in i ugnen 30 min på 175 grader.
  3. Fräs sockerärtor och purjolök i olivoljan ca 3 min i pannan. Därefter lägg upp bädd på serveringsfatet.
  4. Koka upp vatten med buljongtärning och tillsätt crème fraiche och saffran, koka såsen i 3-5 min.
  5. Koka upp vatten och fiskfond, vispa ner creme fraiche och låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar och färska örter.