Kungskrabba á la Bussme

Kungskrabba á la Bussme
Foto: TV4

Havets konung går att äta. Köp krabban färsk - då är den godast. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 oktober 2009
4

Du behöver

  • 4 st rensade krabbklor
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk smör
  • 30 g ruccola
  • 30 g spenatblad
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk pistagenötter

Avokadomousse

  • 2 st avokado
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 msk Citron saft
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa krabbklorna
  2. Skär bort kanterna från brödet och stek dem på svag värme med lite smör i pannan. Lägg därefter upp sallad, bröd och krabba på tallrik. Tillred avocadomoussen och fördela den på tallriken och garnera med nötter.
  3. Serveras med vitt vin.
Kommentera receptet

Fler goda recept