Parfait med cognac i skal

Parfait med cognac i skal
Foto: TV4

Parfait med cognac i skal

Av: Barbro Hellström Jansson

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En fransk klassisk efterrätt som alla längtar efter. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 dl vispgrädde

Servering

  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk Nescafé
  • 1 tsk muscovadosocker
  • 4 msk cognac

Gör så här

  1. Vispa en äggtoddy av gulor och socker, blanda den med vispad grädde och lägg upp serveringsglas och frys 45 min.
  2. Pudra på ett tak av kakao, kaffe och muscovadosocker och krön med ett äggskal fyllt med konjak.