Lax- och räktartar

Lax- och räktartar
Foto: TV4

Lax- och räktartar

Av: Barbro - Åland

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

Krämig och god tartar med lax och räkor på svartbrödsbotten.

Vintips från Barbro
Santa Carolina Semillon art nr 6666, 69 kr

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 150 g kallrökt lax
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 msk senap
  • 100 g färskost med vitlök
  • 0,5 dl dill, finklippt
  • 200 g sikrom
  • 150 g räkor
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • salt (efter smak)
  • ev socker

Botten

  • 200 g mörkt bröd
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Finfördela brödet i matberedare och blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i form med löstagbar botten.
  3. Hacka den kallrökta laxen och räkorna fint och blanda med hackad gräslök, finklippt dill och senap.
  4. Tillsätt färskosten och creme fraiche, avsmaka med svartpeppar, salt och pressad citronsaft.
  5. Rör försiktigt ner hälften av sikrommen.
  6. Lägg i fyllningen i pajformen och släta till ytan.
  7. Täck med plastfolie och låt stå kallt, garnera med resten av rommen, en dillkvist och citron.