Bao bun med hoisinfläsk

POPULÄRT
koket.se
Bao bun med hoisinfläsk
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Bao bun med hoisinfläsk

19 ingredienser

3,5-4 h

Härligt fluffiga, ångade bröd som fylls med stekt hoisinfläsk, gurka och majonnäs. Perfekt bjudmat som garanterat gör gästerna imponerade! En av Jennie Walldéns personliga favoriträtter!

Som att sätta tänderna i ett moln

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bun

  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl mjölk, fingervarm
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm bakpulver
  • 3 krm bikarbonat
  • 2 msk neutral matolja
  • 2 msk sesamolja, till pensling

Fyllning

  • 500 g skivat lätt rimmat sidfläsk utan svål
  • 0,5 dl hoisinsås, + extra till servering
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 6 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, finhackade
  • 1,5 dl majonnäs
  • sriracha

Gör så här

Buns

  1. I en degblandare, blanda jäst och mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och kör på lägsta fart i ca 10 minuter. Degen ska vara smidig och blank. Låt jäsa till dubbel storlek eller i 1-1,5 timme under plastfolie.
  2. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 jämnstora bitar. Låt jäsa i 30 minuter under ren köksduk.
  3. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med sesamolja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne.
  4. Om du använder ångugn: Lägg bakplåtspapper på en plåt och sprid ut samtliga degbitar på bakplåtspapperet. Om du använder bambukorg: Klipp ut 24 10x10 cm bitar av bakplåtspapper. Lägg en degbit på en bit bakplåtspapper och gör sedan likadant med samtliga degbitar.
  5. Jäs under duken igen i 45 minuter och ånga sedan i 10 minuter antingen ångugn eller bambukorg.

Fyllning

  1. Medan bröden jäser, förbered fyllningen. Dela det skivade sidfläsket i munsstora bitar. Blanda hoisinsås med sesamolja, ingefära och vitlök. Stek fläsket på hög värme till gyllene. Häll då på den smaksatta hoisinsåsen och låt steka med in en minut. Håll varmt.
  2. När bröden är klara, fyll dem med fläsk, gurka och majonnäs. Strö salladslök, jordnötter och srirachasås överst. Servera genast!