Epoq bänkskivor quartzepoq_elgiganten_svg

Guide till din nya bänkskiva

Vill du renovera och uppgradera köket? Ja då är bänkskivan det perfekta sättet att ge ett ansiktslyft. Eller är du på gång att köpa nytt kök och har beslutsångest vilken köksbänk du ska välja? Epoq guidar dig rätt i bänk-djungeln!

Epoq - liten budget bänkskiva Det finns en uppsjö av fantastiska bänkskivor! Från de billigare bänkskivorna i laminat och kompaktlaminat till klassiska i massivt trä och de lite dyrare stenskivorna i akryl, quartz, granit och marmor som skapar en lyxig känsla i köket. För att inte tala om den ultimata bänkskivan Dekton som är bland de mest slittåliga bänken du kan välja i köket - och därav lite dyrare också.

Du kan enkelt spara en stor slant i din köksrenovering genom att välja en billigare köksbänk, utbudet idag har mycket hög kvalitét och det finns i alla stilar och färger. Eller vill du satsa på den dyra drömbänken - då kan du välja ett billigare kök istället. Här är åtta olika köksbänkar, vilken är din favorit?

Bläddra i nya kökskatalogen här!


Massivt trä

Epoq bänkskivor massivt trä2 Alla Epoqs bänkskivor i trä är gjorda av massivt trä i hög kvalitet. Träbänkskivor åldras, färgen ändras och träet får en viss patina över tiden, det är det som är charmen med naturmaterial och bänkskivan blir bara vackrare med åren. En träskiva passar i alla kök men blir allra vackrast när träskivan får synas i kontrast mot bänken, som mot vitt och svart. Epoq erbjuder flera olika tjocklekar, träsorter och olika hårdhetsnivåer.
Epoq bänkskivor massivt trä

Läs mer om Epoqs bänkskivor i massivt trä


Dekton

Dekton-bänkskivor från Cosentino är vackra och extremt hållbara, vilket också ger en dyrare prislapp. Förutom att de kommer i en mängd olika färger, mönster och varianter är de resistenta mot vatten, fläckar, repor, flammor och till och med frost. Det betyder att du kan placera varma kastruller och grytor direkt på bänkskivan om du så vill.
Dekton är perfekt för våra utomhuskök i Sverige, eftersom det tål öppen eld, regn, UV-strålar och minusgrader.
Epoq bänkskivor Dekton

Läs mer om Dekton här! Läs mer om hur du sköter din bänkskiva


Akryl

Bänkskivor i akryl är tillverkade av ett konstgjort material som i huvudsak består av naturliga mineraler och akryl. Det är en formbar och flexibel bänkskiva utan skarvar och som man kan forma som man vill. Bänkskivan är mycket hygienisk och lätt att rengöra men är inte värmetålig, så du bör alltid använda ett underlägg. Vill du satsa på en billigare bänkskiva är detta ett bra val som passar de lite modernare köken.
Epoq bänkskivor akryl

Läs mer om Epoqs bänskskivor i akryl


Quartz/ kvarts

Quartz är ett vackert och slitstarkt material som består av stenkomposit, i samma färg och design på hela bänkskivan. Ytan är tät och därför lätt att rengöra, den är även motståndskraftig mot bakterier och missfärgningar. Bänkskivorna finns i olika färger, mönster och tjocklekar, den är med andra ord väldigt mångsidig och kan också med fördel användas som stänkskydd.
Epoq bänkskivor quartz Quartz passar i alla typer av kök, bänkskivan förstärker stilen i både det klassiska och moderna köket.

Läs mer om Epoqs köksbänkar i quartz

Läs nya kökskatalogen här!


Granit

Bänkskivor i natursten är som unika konstverk, du hittar aldrig exakt samma bänkskiva någon annanstans. Granit har en lång historia som "bagarens favorit", det är ett hårdare och ett mer hållbart material än marmor. Granit är naturkrafternas eget material, som bildats av att mineral som kvarts, fältspat och glimmer under miljontals år smälts samman av höga tryck och temperaturer djupt nere i jordskorpan. Granit huggs ut direkt ur berget i stora block som bearbetas till bänkskivor med unika mönster och färger som vittnar om vår planets historia.
Epoq bänkskivor granit Granit är tåligt och passar extra bra till kök där det bakas och lagas mycket mat då det tål värme och vatten och dessutom är reptåligt.

Läs mer om Epoqs bänkskivor i granit


Marmor

Ingen marmor är den andra lik och en marmorskiva ger ett vackert, mjukt och lyxigt intryck i köket. Marmor är en mer porös stensort vilket gör att den är mer känslig för repor och missfärgningar, därför behöver marmor behandlas oftare än andra typer av sten. Viss missfärgning är oudviklig för denna typ av material och ger marmorn sin patina.
Epoq bänkskivor marmor Matcha din marmorskiva med tidlösa luckor och färger - och du får ett klassisk kök som håller stilen i många, många år.

Läs mer om Epoqs bänkskivor i marmor


Laminat

Laminat är ett lämpligt material för både kök och tvättstuga, eftersom ytan är hållbar och lätt att underhålla. Bänkskivor i laminat kommer i många olika slags design, färger och med flera olika kantlister. Laminat består av komprimerat papper och med en skyddande beläggning överst. Det produceras under högt tryck och limmas sedan på en spånskiva.
Epoq bänkskivor Laminat Laminat är ett utmärkt alternativ om du har en begränsad budget. Satsa istället på detaljer i köket för att lura ögat, en spännande kakel, en vacker keramikvas, rustika skärbrädor i trä, kryddor i charmiga krukor.

Läs mer om laminatskivor hos Epoq


Kompaktlaminat

Kompaktlaminat är en solid bänkskiva med en hållbar och hygienisk yta som kräver väldigt lite underhåll. Kompaktlaminat består av flera lager hårdpressat papper, ett lager med dekorpapper och ett beskyddande melaminlager på toppen. Materialet är vattentåligt och hållbart och finns i många färger, mönster och texturer. Dessutom är kompaktlaminat ett mer budgetvänligare val än granit och marmor.
Epoq bänkskivor kompositlaminat Med en tjocklek på upp till 13 mm är detta en tunn och modern bänkskiva som också kan användas som stänkskydd istället för kakel, vilket blir en snygg detalj i de modernt inredda köken.

Läs mer om Epoqs bänkskivor i kompaktlaminat