Banh mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha

POPULÄRT
koket.se
Bahn mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Banh mi burger - Fläskburgare med pickles och sriracha

19 ingredienser

30 min

Jennie lagar en saftig och smakrik burgare med inspiration från den vietnamesiska street food- mackan banh mi. Burgarna serveras med snabbpicklade grönsaker, sriracha och majonnäs. Burgarna går lika bra att tillaga på grillen som i pannan.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Snabbpickles

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 10 cm rättika
  • 2 morötter (stora)

Burgare

  • 600 g fläskfärs
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • ca 4 cm ingefära, finriven

Till servering

  • 4 hamburgerbröd, av briochetyp
  • 1 huvudsallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 limefrukt, klyftad
  • 1 dl majonnäs
  • sriracha
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Börja med att snabbpickla morot och rättika. Blanda samman ättika, strösocker samt vatten och rör till sockret löst sig.
  2. Strimla morot och rättika i tunna tändsticksstavar (julienne). Låt marinera i lagen medan du gör burgarna.
  3. Blanda alla ingredienser förutom färsen till burgarna. Vänd sedan försiktigt i färsen så att den blir blandad med smaksättningen, utan att röra för mycket.
  4. Forma till 4 burgare med blöta händer. Stek burgarna på bägge sidor tills de är genomstekta.
  5. Rosta bröden lätt och bred på majonnäs. Lägg på salladsblad, burgare, pickles, rödlök, gurka, sriracha och koriander. Servera genast!