Bananbröd med choklad och jordnötter

Bananbröd med choklad och jordnötter
Foto: köket.se

Bananbröd med choklad och jordnötter

9 ingredienser

45 m

Saftigt och gott bananbröd som får en extra god smak av crunchigt jordnötssmör och choklad.

Nicks produktbild två sorter

Gör bananbrödet extra gott med Nick's coconut eller Nick's peanut n' fudge.

Ingredienser

portioner bröd
  • 3 bananer (mogna)
  • 8 dadlar
  • 2 ägg
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1,5 dl crunchy jordnötssmör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 Nick's Peanuts n’ fudge (eller coconut)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform (ca 1,5 liter).
  2. Skala bananerna och dela i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med urkärnade dadlar. Mixa till en smet.
  3. Tillsätt ägg, olja och jordnötssmör och vispa ihop.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i bunken. Blanda till en jämn smet och häll upp i formen.
  5. Hacka upp Nicks bar och strö över brödet.
  6. Grädda cirka 35 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.