Bakade äpplen med granola, lingonpulver och kokosyoghurt

Bakade äpplen med granola, lingonpulver och kokosyoghurt
Foto: Tv4
Therese Elgquist
Therese Elgquist

Bakade äpplen med granola, lingonpulver och kokosyoghurt

10 ingredienser

30 m

”Inspirerade av en klassisk äppelpaj är detta min absoluta favoritdessert - OCH inslag på helgfrukosten eller brunchen! Toppa med hemgjord granola eller lite rostade fröer, en klick kokosyoghurt och gärna lite pudrat bärpulver och choklad för en extra festlig känsla! ” /Therese Elgquist

Ingredienser

portioner
  • 4 röda äpple, gärna svenska
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 nypa flingsalt

Topping

  • 1 dl granola (eller rostade blandade fröer och nötter)
  • 2 dl naturell kokosyoghurt
  • 1 tsk lingonpulver (eller annat bärpulver)
  • 50 g mörk choklad (välj så mörkt som du gillar)
  • 1 nypa flingsalt
  • ev torkade ätbara blommor, till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Dela äpplena på mitten och gröp ur kärnhusen. Lägg äpplena, med snittytan uppåt, i en ugnsfast form. Pudra med kanel och kardemumma. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills äpplena mjuknat.
  3. Låt äpplena svalna något och lägg upp i 4 skålar.
  4. Toppa med granola eller rostade fröer och nötter och en klick kokosyoghurt. Pudra med lingonpulver, riv över choklad och strö lite flingsalt. Garnera eventuellt med lite torkade blommor! Servera direkt!