Bakad sötpotatis med lax- och avokadoröra

Valio Bakad sötpotatis med lax- och avokadoröra
Foto: Valio

Bakad sötpotatis med lax- och avokadoröra

10 ingredienser

45 m

Gillar du bakpotatis? Då måste du testa det här receptet på ugnsbakad sötpotatis med krämig röra på rökt lax, avokado, chili, lime och koriander.

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • 200 g Valio Eila® laktosfri lätt crème fraiche 18 %
  • 150 g rökt lax
  • 2 salladslökar
  • 1 avokado
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 msk limefrukt, saften

Gör så här

  1. Tvätta sötpotatisen väl. Halvera potatisen och peta skärytan med en gaffel. Krydda potatisen med salt och svartpeppar.
  2. Rosta mitt i ugnen på 200 grader i cirka 45 minuter eller tills sötpotatisen är genommjuk.
  3. Förbered fyllningen under tiden. Hacka rökt lax och salladslök. Tärna avokadon. Finhacka koriander och chili. Blanda allt tillsammans med crème fraiche och smaka av med limejuice.
  4. Lägg fyllningen på den färdiga potatisen. Njut!
TIPS!
Valio headerbild tårta

Har du känslig mage?

Eller misstänker att du är laktosintolerant? [Gör Valios laktosintoleranstest här >>](https://www.valio.se/laktosintoleranstest)