Bakad sötpotatis med fetaost, avokado och bacon

koket.se
Bakad sötpotatis med fetaost, avokado och bacon
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Bakad sötpotatis med fetaost, avokado och bacon

7 ingredienser

2 h

Har du inte testat att baka sötpotatis än är det dags nu. Här helbakar Lisa den i ugn och fyller den med fetaost, bacon och avokado - sött och salt i perfekt harmoni. Servera som tillbehör eller som lättare middagsrätt.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 sötpotatisar
  • olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 2-3 avokador
  • 120 g bacon
  • 1 förp fetaost [150 g]

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Gnid in potatisarna med olivolja (behåll skalet). Salta och peppra och packa sedan in i ugnsfolie.
  3. Baka i ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 30 minuter till 1,5 timme, allt beroende på potatisens storlek.
  4. Skala, halvera och strimla löken. Pickla den med limejuice och lite salt genom att blanda allt och krama löken tills den blir lite mjuk. Låt stå till servering.
  5. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i tärningar.
  6. Strimla baconet, knaperstek och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Öppna upp foliepaket och sötpotatis som när du serverar en bakad potatis. Toppa med avokado, picklad lök, bacon och smulad fetaost. Krydda med salt och peppar och servera genast.