Bakad sötpotatis med bacon och örtpesto

Bakad sötpotatis med bacon och örtpesto

5 ingredienser

1 h

Den söta potatisen, smakrika peston och svala krämigheten från smetana toppas med frasigt och salt bacon. Oemotståndligt till grillat eller som egen rätt med en god sallad.

Tips: Om du vill göra rätten vegetarisk, ersätt baconet med solrosfrön rostade i panna med lite soja.

Svegro Örtpesto Grönkål

Örtpesto Grönkål

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner bufféportioner
  • 8 sötpotatisar, små
  • 0,5 förp bacon
  • 2 dl smetana, alternativt crème fraiche
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
  • 1 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skrubba sötpotatisarna noga, torka dem och pricka lite runt om med en gaffel. Lägg dem på folie- eller bakpappersklädd plåt och baka i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är mjuka inuti.
  3. Strimla baconet smått och fräs det gyllene och riktigt frasigt. Lått rinna av på hushållspapper.
  4. Skär ett snitt längs med ovansidan av potatisarna, öppna upp dem något och salta lätt. Klicka i smetana och sedan pesto. Rör samman slarvigt med skaftet på en sked. Toppa med smulat bacon och gräslök samt lite nymalen svartpeppar.