Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis med tonfiskröra
Foto: Helena Aro
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bakad potatis med tonfiskröra

11 ingredienser

Bakad potatis med tonfiskröra är både enkelt och gott att laga! Blanda bara tonfisk med hackad gurka, rödlök och crème fraiche och krydda med salt och peppar till en krämig röra. Tillsammans med en bakad potatis är den alldeles ljuvlig!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 förp tonfisk i vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka persilja
  • 0,5 dl picklad rödlök
  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 4 bakpotatisar
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Rengör potatisarna, skär ett lätt snitt på toppen (inte för djupt för då faller de isär). Baka i mitten av ugn på ca 225 grader i ca 50 minuter.
  2. Hacka gurka och rödlök i små bitar. Krama ur lite vatten ur gurkan.
  3. Häll av vattnet från tonfisken och blanda tonfisk, crème fraiche, rödlök och gurka. Salta och peppra efter smak.
  4. Servera tonfiskröran till bakad potatis, toppad med persilja, picklad rödlök och granatäpplekärnor. Om önskas, skvätt över några droppar lime.