Bakad potatis med tomatröra

Bakad potatis med tomatröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bakad potatis med tomatröra

12 ingredienser

Här en bakad potatis med en vegetarisk röra.

Ingredienser

portioner
  • 4 bakpotatisar

Tomatröra:

  • 3 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 gul paprika

Till servering:

  • gräddfil
  • 1 dl salladslök, strimlad

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 225°. Skrubba, torka och stick några hål i potatisarna. Lägg dem på en plåt och baka dem i 50-60 minuter, beroende på storlek. Pröva med en sticka.
  2. Tomatröra: Skålla, skala och hacka tomaterna. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan och pressa ner vitlöken. Tillsätt tomaterna, tomatpurén, salt, peppar och socker. Låt puttra ihop 1 minut. Skär paprikahalvan i små, tunna strimlor och vänd ner i röran. Låt den bli genomvarm och ta sedan av värmen.
  3. Strimla salladslöken. Gör ett kryss på potatisens ovansida med en kniv och tryck ihop från sidorna, så att krysset öppnar sig. Servera potatisarna med tomatröran, gräddfilen och salladslöken.