Bakad fetaost med citron och timjan

Bakad fetaost med citron och timjan
Foto: Zeta

Bakad fetaost med citron och timjan

7 ingredienser

30 min

Bakad fetaost är ett gott småplock innan maten eller som tillbehör på buffé bordet.

Zeta Fetaost
Zeta Fetaost 2021

Zeta Fetaost

Zeta Fetaost är gjord av pastöriserad får- och getmjölk. Smakrik och friskt syrlig med lätt sälta.

Läs mer

Ingredienser

portioner tärningar
  • 150 g Zeta Fetaost
  • honung
  • Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 citron, rivet skal
  • färsk timjan, plockade blad
  • 2 Zeta Crostini Naturella, krossade
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skär fetaosten i tärningar och lägg på ett ugnsfast fat.
  2. Värm osten i 100 grader i 15 minuter tills osten är ljummen.
  3. Ringla överflytande honung och olivolja och strö över finrivet citronskal, timjan och krossad Crostini.
  4. Krydda med nymalen svartpeppar och stick tandpetare i ostbitarna.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Somrig kornsallad

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer