Baguetter med krämig kycklingröra och örtpesto

0 röster
20 min
4
Baguetter med krämig kycklingröra och örtpesto

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Basilika
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 grillad kyckling (ca 200 g)
  • 150 g vitkål
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 3 msk yoghurt, 10 %
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 baguette
  • krispsallad
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Plocka kycklingköttet i bitar och lägg det i en skål. Strimla vitkålen fint och lägg i. Tillsätt pesto, yoghurt och senap och blanda väl till en röra.
  2. Dela baguetten i 4 delar och öppna dem på längden, men låt ena sidan sitta ihop.
  3. Lägg lite gröna blad i baguettebitarna och fyll på med röran. Toppa med rostad lök.
  4. Om du ska ta med baguetterna på utflykt är det smidigt att ta med fyllningen separat och fylla bröden på plats!
14 april 2020