Baguetter med krämig kycklingröra och örtpesto

Baguetter med krämig kycklingröra och örtpesto

9 ingredienser

20 min

En krämig kycklingröra med lite krispighet från vitkål och smak av pesto blir en perfekt fyllning till utflyktsmackan.

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 grillad kyckling (ca 200 g)
  • 150 g vitkål
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 3 msk yoghurt, 10 %
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 baguette
  • krispsallad
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Plocka kycklingköttet i bitar och lägg det i en skål. Strimla vitkålen fint och lägg i. Tillsätt pesto, yoghurt och senap och blanda väl till en röra.
  2. Dela baguetten i 4 delar och öppna dem på längden, men låt ena sidan sitta ihop.
  3. Lägg lite gröna blad i baguettebitarna och fyll på med röran. Toppa med rostad lök.
  4. Om du ska ta med baguetterna på utflykt är det smidigt att ta med fyllningen separat och fylla bröden på plats!