Baguettemacka med ost, kalkon och skinka

Baguettemacka med ost, kalkon och skinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Baguettemacka med ost, kalkon och skinka

14 ingredienser

I USA är ”turkey and ham”, kalkon och skinka ett vanligt pålägg på stora lunchmackor. Här har vi kompletterat även med ost.

Ingredienser

portioner
  • 1 minibaguette (eller 0,5 stor)
  • bordsmargarin
  • 2 skivor kokt kalkonbröst
  • 4 skivor kokt skinka
  • 2 skivor emmentaler
  • isbergssallat, strimlad
  • 2 skivor tomat
  • några rödlöksringar

dressing:

  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk torkad oregano

Till servering:

  • 1 tomat
  • 1 saltgurka

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman olja, vinäger, salt och oregano.
  2. Strimla sallaten och skär tomaten i skivor. Skär ut några fina ringar av en rödlök.
  3. Skär baguetten i två delar på längden och bre med bordsmargarin. Lägg på kalkon, skinka och ost. Toppa med tomatskivor, isbergssallat och rödlöksringar. Droppa över dressingen och servera med tomat och saltgurka.