Baconfranska

Baconfranska
Foto: Erik Hanneman

Baconfranska

Av: Christopher Sjuve

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

30 m

Perfekt picknickmat! Ta ur innanmätet i ett franskbröd och fyll det med bacon och andra godsaker. /Christopher

Tips! Du kan göra egen tapenade genom att köra oliver, soltorkade tomater, kapris och en sardell i en matberedare.

Ingredienser

portioner långfranska
  • 12 skivor bacon, gärna kotlettbacon
  • 0,5 zucchini
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 långfranska
  • 5 msk tapenade
  • 5 syltade paprikor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Stek baconet i ugnen i cirka 12 minuter, tills det har fått fin färg.
  2. Skär en halv squash i skivor och grilla eller stek dem. Skär mozzarella i skivor.
  3. Skär av locket på långfranskan. Gröp ur innanmätet (som kan torkas och användas till något annat).
  4. Bred tapenade på insidan av långfranskan, hela vägen upp till kanten. Lägg i lager i önskad ordning, till exempel paprika, mozzarella, bacon, squash, mozzarella och avsluta med bacon.
  5. Lägg på locket. Skär upp den och ta med på picknick!