Kryddiga baby back ribs som serveras med kubansk bönröra och jasminris.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Sätt ugnen på 115 grader. Blanda alla ingredienser till torrmarinaden i en skål. Lägg varje rad av revbenen på aluminiumfolie med bensidan nedåt. Fördela torrmarinaden över revbenen och massera in den. Tillslut aluminiumfolien. Placera i kylskåp i minst en timme.
Blanda alla ingredienser till stekvätskan i en skål eller kastrull och värm upp i mikrovågsugn eller i vanlig ugn. Öppna folien till revbenen, häll i stekvätskan och fördela jämnt i paketet. Stek i ugn i 2,5 timme.
Bönor
Tvätta bönorna och blötlägg dem i en stor kastrull tillsammans med den ena hackade gröna paprikan. Låt ligga tills de sväller. Koka dem sedan i 45 minuter.
Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg i lök, den andra finhackade gröna paprikan och vitlök och tillaga tills de är mjuka. Tillsätt 1,25 dl bönor och mosa dem ordentligt. Häll sedan i lökmixen i pannan med bönor. Krydda och sjud i en timme. Tillsätt därefter vinäger och vin. Sjud ytterligare en timme under lock och tills blandningen fått en något fast konsistens. Tillsätt den sista olivoljan just före servering.