I samarbete med Kockens

Avokadotoast med ägg och chili flakes

1 röst
15 m
2
Kockens Avokadotoast med ägg och chili flakes
Foto: Jönsson Bilder

Rostad toast med avokado, rucola, ägg, vitlökspulver, chili flakes och sesamfrön. En mättande och bra start på dagen eller som ett hälsosamt mellanmål.

Visa mer
15 m
2

Du behöver

  • 2 skivor grovt bröd
  • valfritt smörgåsfett
  • 0,5 dl ruccolasallad
  • 1 avokado
  • 1 kokt ägg
  • citronsaft, till pensling
  • Kockens vitlökspulver, Ekologiskt
  • Kocken chili flakes, Ekologiska
  • Kockens sesamfrön
  • 0,5 krm flingsalt

Gör så här

  1. Rosta bröden. Låt svalna och bred på smörgåsfett. Strö över ruccola.
  2. Dela, kärna ur och ta bort skalen från avokadohalvorna. Skiva dem tunt och sprid ut som en solfjäder på bröden. Pensla med citronsaft så håller de sig fräscht gröna längre.
  3. Lägg på ett halvt ägg på varje, strö över vitlökspulver, chili flakes och sesamfrön. Toppa med flingsalt.
26 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept