Avokadomousse med örtsås
Foto: TV4
Avokadomousse med örtsås
Ingredienser
- 2 avokador
- 5 gelatinblad
- 1 dl hönsbuljong
- 0,5 citron, saft
- 1,5 dl vispgrädde
- salt
- svartpeppar
Sås:
- 3 dl crème fraîche
- 2 msk schalottenlök, finhackad
- 1 msk chilisås
- salt
- peppar
- tabasco
- 2 msk vardera av finhackad persilja, körvel, dragon
- 1 förp röd stenbitsrom
Garnering:
- förvällda strimlor av citron
- persilja
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
- Mixa avokadoköttet. Rör ned citronsaften och gelatinet. Vispa grädden och smaka av med salt och peppar.
- Pensla små formar med lite olja. Fördela moussen i formarna, täck med plastfilm och ställ i kylen att stelna.
- Blanda såsen men spar hälften av rommen till garnering. Slå en såsspegel på tallrikar, vänd upp en mousse och garnera.