Avokadomousse med örtsås

Avokadomousse med örtsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Avokadomousse med örtsås

17 ingredienser

Fin förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 2 avokador
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 0,5 citron, saft
  • 1,5 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar

Sås:

  • 3 dl crème fraîche
  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 msk chilisås
  • salt
  • peppar
  • tabasco
  • 2 msk vardera av finhackad persilja, körvel, dragon
  • 1 förp röd stenbitsrom

Garnering:

  • förvällda strimlor av citron
  • persilja

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
  2. Mixa avokadoköttet. Rör ned citronsaften och gelatinet. Vispa grädden och smaka av med salt och peppar.
  3. Pensla små formar med lite olja. Fördela moussen i formarna, täck med plastfilm och ställ i kylen att stelna.
  4. Blanda såsen men spar hälften av rommen till garnering. Slå en såsspegel på tallrikar, vänd upp en mousse och garnera.