Aubergine med sesamyoghurt

6 röster
4

Stekt aubergine som serveras med enkel yoghurtsås och toppas med mynta, sesam och sumak. Gott som småplock på en buffé!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 auberginer
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl tahini
  • 0,5 citron
  • 2 tsk sumak
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 dl mynta, grovhackad
  • salt

Gör så här

  1. Skär auberginen i kvartar. Gnid in auberginen med salt och låt ligga ca 30 minuter. Torka av ordentligt med papper eller kökshandduk. Stek i olja ca 20-30 minuter tills auberginen är helt mjuk och mörk runtom.
  2. Blanda yoghurt med tahini. Smaka av med pressad citron och salt.
  3. Sprid ut yoghurten på en tallrik och toppa med aubergine. Strö över sumak, sesam och mynta.
3 mars 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept