I samarbete med WW ViktVäktarna

Ät smart – så får du kroppen att må bättre

Ät mer frukt, grönsaker, fisk och skaldjur. Byt till fullkornsprodukter, magra mejeriprodukter och nyttiga fetter. Ät mindre socker, salt, rött kött och chark. Så lyder dagens kostråd. Visst låter det varken konstigt eller svårt? Fast riktigt så enkelt är det aldrig och en sund livsstil är mycket mer än bara vad vi stoppar i oss.

Måste du äta något annat än familjen för att komma i form? Skippa lunchen med kollegorna eller hoppa över vännens födelsedagsfest? 
Det är otroligt viktigt med det sociala kring mat och matlagning. 
Att känna utanförskap eller att du krånglar till det på grund av vad du kan och inte kan äta är aldrig roligt. Vi vill fortfarande kunna äta vanlig mat, och likadan mat som alla andra runt middagsbordet, gå på fester, bjudningar och middagar utan massor av strikta begränsningar som stoppar oss.

WW ViktVäktarnas program hjälper dig med just det här. Att äta hälsosammare, dra ner på socker och mättat fett och äta allsidigt utan att behöva ändra dina matvanor och rutiner drastiskt. Du behöver egentligen bara möblera om lite på tallriken.

Du behöver egentligen bara möblera om lite på tallriken

Håll motivationen uppe

Att bestämma sig för att börja äta bättre är en sak, men det handlar om att hitta en hälsosam och sund livsstil som håller i längden. Skippa snabba detoxprogram med ohälsosam bantning och flera liter gröna juicer. Ät mat du tycker om och som du brukar äta, men på ett mer kontrollerat sätt, med smarta val och kanske i en nyttigare variant. Testa till exempel att byta ut din vanliga fredagsburgare till ”chickenburger med äpple och curry”.

Fyll tallriken med grönsaker du tycker om, ät frukt till mellanmål och gör nyttiga grönsakssnacks till soffhänget. Frukt och grönt är bra, fullt av vitaminer och fibrer - och inget du behöver oroa dig för att äta mycket av. Tänk också på att ha en stor del protein på tallriken, det håller dig mätt länge. Glöm inte bort att variera proteinet, från kött till fisk och skaldjur men variera även kosten med vegetariska proteiner som bland annat, bönor, tofu, linser och quorn. 

Glöm inte att njuta

Du får inte glömma de viktiga njutningarna i livet som får oss att må bra och håller motivationen uppe. Det finns alltid lite utrymme att unna sig om du äter bra resten av veckan. Du behöver bara vara medveten om ditt intag. Här kan du hitta smarriga desserter och bakverk från WW ViktVäktarna, till de gånger du vill unna dig det där lilla extra.

Ät långsamt så känner du när du är mätt, och kan då sluta äta i tid. Njut av maten och sällskapet, känn smakerna och låt måltiden vara något positivt. Det är varken bra för kropp eller själ att stressa i sig maten.

Motion kommer ofta på köpet

Att motionera och röra på sig vet alla vid det här laget är viktigt för en välmående kropp (och knopp!). Med goda matvanor följer ofta nya eller bra motionsvanor. Du blir automatiskt piggare och det känns lättare att komma igång.

Framför allt: ta hjälp! Det är alltid lättare än att försöka klara allt på egen hand. 

Läs mer om WW ViktVäktarna och deras program och SmartPoints här >> 

Bli medlem och få tillgång till tusentals recept, smarta tips och massor av härlig inspiration att nå nya mål som får din kropp att må bra.

 • ViktVäktarna headerbild

  Mer från ViktVäktarna

  Med WW ViktVäktarna kan du fortsätta njuta av livet och fortsätta äta mat du älskar.
  Att leva mer hälsosamt handlar inte om att sluta leva utan om att göra smarta val.  

  Vår matfilosofi är enkel – god och hälsosam mat som passar alla oavsett om du vill gå ner i vikt eller bara äta hälsosamt. Alla våra recept är SmartPointsberäknade enligt mittWW.

  Här på köket.se hittar du några av våra goda och smarta recept. Bli medlem, så får du tillgång till alla våra tusentals recept.

  Bli medlem här!


  Sponsrat innehåll
 • Quinoasallad med råa betor, groddar, frön, fetaost och avokadodressing

  Nystart

  Ladda med nya vanor och nya smaker! Här får du bästa recepten och genvägarna till en sundare, godare och lite grönare vardag.

 • Leilas supermat

  Leilas supermat

  Här hittar du alla recept från tv-programmet Leilas supermat.