Asiatisk pytt i panna

POPULÄRT
koket.se
Asiatisk pytt i panna
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Asiatisk pytt i panna

13 ingredienser

20 m

Överblivet kokt ris? Gör denna enkla och goda rispytt med kyckling, chili och kinakål. Servera med inlagd gurka.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 röda chilifrukter (eller 1-2 tsk chiliflakes)
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 salladskål
  • 3 msk soja
  • 4 äggulor
  • 15 cm gurka, skalad och tunt skivad
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 4-5 dl kokt ris
  • salt

Gör så här

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar på en separat skärbräda.
  2. Byt skärbräda, tvätta händer och kniv, strimla sedan chili fint och skär ingefäran i små bitar. Strimla kålen i halvcentimeter stora strimlor.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med chili och ingefära.
  4. Vispa ihop vinäger tillsammans med socker i en skål, blanda tills sockret har löst sig.
  5. Hyvla gurkan så tunt ni kan och blanda ner i skålen, låt sedan stå i minst 5 minuter.
  6. Tillsätt kinakål och soja till stekpannan och låt steka med tillsammans med kallt kokt ris. Servera med gurkan och en rå äggula.