Asiatisk pesto

Asiatisk pesto
Foto: Eva Hildén

Asiatisk pesto

11 ingredienser

15 m

Pesto kan vara det godaste som finns från det italienska köket. Här blickar vi österut och hämtar inspiration till en asiatisk pesto med smak av bland annat ingefära, sesamolja och ponzusås. Suverän till ugnsrostade grönsaker, fisk, skaldjur, nudlar eller som spread.

Tips! En pesto är som gjord att experimentera med. Prova vad som händer om du väljer en svensk vällagrad hårdost i stället för parmesan, eller kanske cashewnötter i stället för solroskärnor.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman Ponzu - Fräsch, fyllig och mjuk citrussmak. Perfekt till fisk och skaldjur, såser, buljonger och marinader.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 dl solroskärnor, rostade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • 1,5 dl färsk persilja
  • 1,5 dl färsk mynta
  • 1 tsk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 1 dl rapsolja (neutral)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk TABASCO® Grön pepparsås
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till en grov röra med stavmixer eller i en liten matberedare. Smaka av med salt och peppar. Färdig att servera!