Linsgryta asia

85 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 äpple
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl ris
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 limefrukt
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar
  • 200 g bladspenat (färsk eller fryst)

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär äpple i bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och vitlök glansigt. Lägg i äppelbitarna och häll på kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och låt koka i 5 minuter.
  3. Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på krossade tomater och låt puttra ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och riv ingefära, riv limeskal och tillsätt tillsammans med sambal i grytan. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  6. Servera grytan med ris och bladspenat.
Tips!
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016