• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Linsgryta asia

Asiatisk linsgryta med chili och ingefära
Foto: WW ViktVäktarna

Linsgryta asia

85

6 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Linser har aldrig smakat så gott som i denna rätt! Härliga smaker av kokos, tomat och äpple, med sting av chili och ingefära, mums!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.



läs mer
ww linsgryta asia

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 äpple
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl ris
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 limefrukt
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar
  • 200 g bladspenat (färsk eller fryst)

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär äpple i bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och vitlök glansigt. Lägg i äppelbitarna och häll på kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och låt koka i 5 minuter.
  3. Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på krossade tomater och låt puttra ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och riv ingefära, riv limeskal och tillsätt tillsammans med sambal i grytan. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  6. Servera grytan med ris och bladspenat.
TIPS!
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

Fler tips från WW ViktVäktarna