Asiatisk inkokt lax med sötpotatisnudlar

Asiatisk inkokt lax med sötpotatisnudlar

20 ingredienser

1 h

Steget till att ge inkokt lax en asiatisk smaktouch är inte särskilt långt. Allt sitter i att addera de rätta smaksättarna! Genom att koka in laxen i mindre bitar går det både snabbare och blir snyggare på tallriken. Särskilt tillsammans med en sötpotatisnudelsallad och wasabikräm.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_02

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé, skinnfri i bit
  • sesamfrön

Lag

  • 1 citrongräs
  • 50 g färsk ingefära, skalad
  • 6 dl vatten
  • 1 dl Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 dl mynta
  • 2 msk salt
  • 8 vitpepparkorn

Sötpotatisnudlar

  • 250 g sötpotatisnudlar
  • 10 cm purjolök
  • 1 morot
  • 0,5 zucchini
  • 2 msk Kikkoman Glutenfri sojasås
  • 0,5 limefrukt, finrivet skal och färskpressad juice
  • 1 tsk färsk ingefära, färskriven
  • 0,75 msk strösocker
  • 2 msk sesamolja

Wasabikräm

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk wasabipasta

Gör så här

  1. Börja med lagen. Banka lätt på citrongräset med baksidan av en kniv för att frigöra smakerna. Skiva citrongräs och ingefära. Blanda med vatten och sushi-risvinäger i en kastrull.
  2. Tillsätt myntablad, salt och vitpepparkorn. Koka upp och låt koka ca 10 minuter.
  3. Skär laxen i 3x3 cm stora kuber. Lägg laxbitarna i en form med höga kanter. Häll på den varma lagen. Täck formen med plastfolie. Låt laxen kallna i lagen. Ställ in i kylen ca 1 timme om den ska ätas samma dag, eller låt stå över natten.

Sötpotatisnudlar

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola med kallt vatten genom ett durkslag. Låt rinna av ordentligt.
  2. Ansa och skiva purjolöken tunt. Skala och strimla moroten med en grönsaksstrimlare eller potatisskalare.
  3. Skär zucchinin i tunna strimlor på samma sätt. Rör ihop soja, limeskal, limejuice, ingefära, socker och sesamolja. Blanda sötpotatisnudlar, grönsaker och dressing i en skål.
  4. Rör ihop ingredienserna till wasabikrämen.
  5. Fördela sötpotatisnudlarna i skålar. Lägg på den inkokta laxen. Strö över sesamfrön eller furikake. Servera med en klick wasabikräm.
TIPS!
Tips från Kikkoman
Japansk pannkaka med ponzumajonnäs

Tips från Kikkoman

Fler härliga recept med Kikkomans produkter hittar du här

Läs mer