I samarbete med Svensk Potatis

Ärtfrikadeller med potatis

3 röster
45 m + 10 h
4
Svensk potatis Ärtfrikadeller med potatis
Foto: Svensk potatis

Vegetariska frikadeller på gula ärter och potatis. Servera med pasta och tomatsås eller i en härlig gryta.

Visa mer
45 m + 10 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 125 g gula ärter
  • 125 g potatis, kokt och kall
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • salt
  • peppar
  • flytande matfett eller olja, till stekning

Gör så här

  1. Blötlägg de gula ärtorna minst 10 timmar.
  2. Koka ärtorna enligt anvisningar på paketet. Låt de svalna.
  3. Mixa ärtorna i en matberedare.
  4. Pressa eller finriv den kokta potatisen och blanda med de mixade ärtorna.
  5. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl.
  6. Låt smeten vila ca 30 minuter. Gör ett stekprov och smaka av. Eventuellt kan mer salt tillsättas. · Forma till små bollar och stek i flytande matfett eller olja.
28 september 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept