Kalkonchili

Kalkonchili
Foto: Bruno Ehrs
Art Smith
Art Smith

Kalkonchili

Av: Art Smith

Från: I love knäckebröd

15 ingredienser

En rykande het chili som serveras tillsammans med ost, tomater och härligt knaprigt knäckebröd.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg kalkonfärs
  • 0,5 kg kalkonkorv, med skinnet borttaget
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk paprikapulver (vanligt)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 0,5 röd paprika, urkärnad och hackad
  • 0,5 grön paprika, urkärnad och hackad
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 1 l kycklingbuljong
  • chiliblandning (finns bland texmexprodukter)
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelgod värme.
  2. Fräs kalkonfärs, kalkonkorv och paprikapulver i 6 till 8 minuter eller tills färsen är genomstekt. Rör om då och då.
  3. Rör ner lök, selleri, röd och grön paprika och vitlök och fortsätt fräsa tills grönsakerna är mjuka.
  4. Slå på krossade tomater och kycklingbuljong och smaka av med chiliblandning. Rör om noga.
  5. Låt chilin sjuda i 45 minuter till 1 timme, rör om då och då.
  6. Smaka sedan av den med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera chilin rykande het med riven ost, hackade
  8. färska tomater och fullkornsknäcke.