Frittata med parmaskinka, fontinaost och knäckebröd

Frittata med parmaskinka, fontinaost och knäckebröd
Foto: Bruno Ehrs
Art Smith
Art Smith

Frittata med parmaskinka, fontinaost och knäckebröd

Av: Art Smith

Från: I love knäckebröd

10 ingredienser

Gör en härlig frittata med de goda smakerna från skinka, ost och svenskt knäckebröd.

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, uppvispade
  • havssalt
  • svartpeppar, nymald
  • 2 msk grädde
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 3 skivor parmaskinka
  • 1 tsk gul lök, finhackad
  • 1,25 dl kokt spenat
  • 2 skivor fullkornsknäcke, krossat
  • 1,25 dl riven fontinaost

Gör så här

  1. Vispa äggen med salt, peppar och grädde.
  2. Fräs skinkan i olivoljan i en ugnssäker stekpanna i
  3. 2 minuter.
  4. Tillsätt löken och fräs den mjuk.
  5. Rör ner spenat och knäckebröd.
  6. Slå över äggsmeten och rör ner riven ost.
  7. Ställ in stekpannan i 150º varm ugn och grädda frittatan tills den precis har stannat (7–8 minuter).
  8. Skär frittatan i trekanter och servera med skivade
  9. tomater eller en grönsallad.