Arrosto con patate all'italiana

50 m
4 - 6
50 m
4 - 6

Du behöver

  • 1 kg kalvinnanlår
  • 1 hel vitlök
  • snöre till köttet
  • salt och peppar, efter behag
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl rött vin
  • 700 g potatis (medelstora)
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Börja med att förbereda köttet, dela vitlöken i 6 delar gör sen 6 snitt i köttet och tryck in en bit vitlök i varje snitt, snöra ihop köttet och salta och peppra.
  2. Lägg köttet och 2 matskedar olja i stekpanna med höga kanter så att du kan lätt vända på köttet. Addera kalvfonden och det röda vinet. Tillaga köttet på medelvärme under lock i ca 35 minuter.
  3. Värm under tiden upp ugnen till ca 200 grader.
  4. Häll i resten av olivoljan, potatis och rosmarin i en ungsform. Salta och peppra och rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är färdig.
  5. Servera potatisen tillsammans med tunt skuren kalvstek och skyn från pannan. Smaklig måltid!
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept