Arancini - frasiga risottobollar

koket.se
Knorr Arancini - frasiga risottobollar
Foto: Köket.se

Arancini - frasiga risottobollar

13 ingredienser

45 min + 30 min för fritering

Frasiga risottobollar med en gömma av smält mozzarella. Perfekt att göra av överbliven risotto!

Knorr tipsar!
Knorr buljonger - uppdaterad igen

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med en buljongtärning från Knorr. Hitta alla smaker och priser här!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 l vatten
  • 2 Knorr grönsaksbuljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
  • 3 msk olivolja
  • 300 g arborioris
  • 50 g parmesanost
  • salt, efter smak

Till fritering

  • 125 g mozzarellaost
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl pankoströbröd
  • neutral olja, till fritering

Gör så här

Risotto

  1. Koka upp vatten och Knorr buljongtärningar.
  2. Pressa vitlöken i en gryta med olivolja på medellåg värme. Tillsätt riset och stek i 5 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt vinet och fortsätt röra, sjud tills vinet kokat in i riset.
  4. Tillsätt buljongen i omgångar, rör med jämna mellanrum så att riset inte fastnar eller bränner fast i botten. Fortsätt tills riset är al dente och risotton är krämig.
  5. Riv ner parmesan. Rör runt och låt risotton svalna helt – gärna i kylskåp över natten.

Arancini

  1. Dela mozzarellan i mindre kuber, ca 1x1 cm.
  2. Rulla små bollar av risotton med en mozarellakub i varje.
  3. Vispa upp ägg. Panera bollarna i vetemjöl, ägg och sist panko.
  4. Värm frityroljan till 170-180 grader. Fritera bollarna tills de fått fin färg, några i taget. Servera direkt.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr Kyld Spenat och Gräslökssoppa med Pepparrot

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer