Arancini - frasiga risottobollar

Arancini - frasiga risottobollar

45 min + 30 min för fritering

Frasiga risottobollar med en gömma av smält mozzarella. Perfekt att göra av överbliven risotto!

läs mer
Knorr test

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med en buljongtärning från Knorr. Maximal smak på minimal tid - enkelt, snabbt och gott!

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Gör så här

  1. Risotto
    Koka upp vatten och Knorr buljongtärningar.
  2. Pressa vitlöken i en gryta med olivolja på medellåg värme. Tillsätt riset och stek i 5 minuter under omrörning.
  3. Tillsätt vinet och fortsätt röra, sjud tills vinet kokat in i riset.
  4. Tillsätt buljongen i omgångar, rör med jämna mellanrum så att riset inte fastnar eller bränner fast i botten. Fortsätt tills riset är al dente och risotton är krämig.
  5. Riv ner parmesan. Rör runt och låt risotton svalna helt – gärna i kylskåp över natten.
  6. Arancini
    Dela mozzarellan i mindre kuber, ca 1x1 cm.
  7. Rulla små bollar av risotton med en mozarellakub i varje.
  8. Vispa upp ägg. Panera bollarna i vetemjöl, ägg och sist panko.
  9. Värm frityroljan till 170-180 grader. Fritera bollarna tills de fått fin färg, några i taget. Servera direkt.
TIPS!
läs mer
Knorr Kyld Spenat och Gräslökssoppa med Pepparrot

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer