Aprikospannkakor med glass

Aprikospannkakor med glass
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Aprikospannkakor med glass

9 ingredienser

Varma pannkakor med fruktfyllning och serverad med vaniljglass är en härlig smaksensation, lika populär hos gamla som unga.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning:

  • 1 förp aprikos [425 g]
  • smör
  • kanelsocker
  • glass, till serveringen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° övervärme. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, socker och mjöl till en pannkakssmet. Låt svälla en kvart.
  2. Grädda små tunna pannkakor på vanligt sätt.
  3. Mosa aprikoserna i mixer.
  4. Lägg en klick mos på varje pannkaka, vik den i fyra delar och lägg dem efterhand i lättsmord ugnsform.
  5. Lägg på några klickar smör och strö över 1/2-3/4 dl kanelsocker. Sätt in pannkakorna i 275° övervärme tills smöret smält och pannkakorna är varma.