Marie Mandelmanns bästa paj är busenkel att göra! En smulig botten som toppas med färska aprikoser (och bär om du vill!) samt en gräddig mandelkräm.
Ingredienser
pajdeg
125 g smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Fyllning
aprikos (och/eller hallon och björnbär)
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl mald mandel
1,5 dl strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare, degen ska vara smulig, nästan mjölig, men allt ska blanda sig.
Häll smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter, och skaka ut dem så att de fördelar sig jämt i formen. Tryck ut smulorna i botten, men lämna en otryckt kant runtom.
Lägg halverade aprikoser och bären i pajskalet.
Vispa ihop grädde, ägg, mandel, socker och häll över frukten/bären.
Grädda pajen i ugnen i 30 minuter. Låt svalna innan du serverar