Äppelsmulpaj med kokossocker och pumpakärnor

40 m
8
40 m
8

Du behöver

  • 250 g smör, kallt
  • 4 dl vetemjöl (250 g)
  • 2,5 dl strösocker (225 g)
  • 0,5 dl kokossocker (45 g)
  • 1 dl pumpafrön (50 g)
  • 1 nypa salt
  • 6-7 äpplen, gärna Discovery-äpplen
  • kanel
  • 1 citron, skalet

Servering

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa smör, mjöl, strö- och kokossocker, pumpafrön och salt i en matberedare.
  3. Skiva äpplena, pudra dem med kanel och rör om så alla klyftorna får lite på sig.
  4. Lägg ut dem i en form, riv över lite citronskal och fördela slutligen degen över äpplena. Grädda i ugnen tills den fått ordentligt med färg, ca 20 minuter.
  5. Vispa grädden tillsammans med fröna från en vaniljstång.
  6. Servera pajen tillsammans med grädden. Eller glass. Eller vaniljsås. Eller bara grädde. Måste finnas mängder med bra kombinationer att utforska!
Kommentera receptet

Fler goda recept