Äppelpajsdessert med cheesecakekräm

Äppelpajsdessert med cheesecakekräm
Foto: köket.se

Äppelpajsdessert med cheesecakekräm

14 ingredienser

30 min

Dessert i glas med smak av äppelpaj och cheesecake i ett! Den här efterrätten är enkel att göra och går bra att förbereda. Lägg bara på smuldegen strax innan servering.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskade klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Havresmul

  • 25 g smör, rumstempererat
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm malen kardemumma

Äppelkompott

  • 2 äpplen
  • 1 msk vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kanel

Cheesecakekräm

  • 300 g Philadelphia Original
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Gör så här

Havresmul

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingrarna.
  2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och fördela smulet på plåten. Grädda i ugnen i 15 minuter.

Äppelkompott

  1. Skär ner äpplena till små tärningar. Lägg ner i en kastrull tillsammans med vatten, socker och kryddor. Låt koka tills äpplena mjuknat.

Cheesecakekräm

  1. Vispa ihop Philadelphia och vispgrädde till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  2. Lägg äppelkompotten i botten på fyra serveringsglas, toppa med cheesecakekräm och avsluta med havresmulet.
TIPS!
Fler tips!
Cheesecakeglass på prickiga bananer

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer