Skala äpplet och skär i 24 små bitar. Rör ut jästen i den ljumma mjölken och blanda ner 2 dl av vetemjölet. Låt denna lösa deg stå och dra i ca 20 min. Rör under tiden smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen, ett i taget.
Rör ner äggblandningen i den andra smeten. Blanda ner resten av mjölet till en lös deg. Häll upp degen direkt på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rulle. Skär i bitar, peta in en äppelbit i varje och rulla 24 munkar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt jäsa ca 1 tim under bakduk.
Värm oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Fritera 2-3 munkar i taget och vänd dem efter ca 1 min på andra sidan. De ska få en gyllenbrun färg. Låt munkarna rinna av på ett galler och rulla dem sedan i socker blandat med kanel.