Apelsinriddare med blåbärskompott och Grekisk yoghurt

God Morgon Apelsinriddare
Foto: Green Kitchen Stories

Apelsinriddare med blåbärskompott och Grekisk yoghurt

11 ingredienser

Helgfrukostar är ungefär femtioelva gånger gånger bättre än vardagsfrukostar, eftersom man slipper stressmomentet. Vi gör en variant på fattiga riddare som är ännu enklare än vanligt med bara två huvudingredienser i smeten - ägg och apelsinjuice.

/David & Luise - Green Kitchen Stories

Ingredienser

portioner

Blåbärskompott:

  • 2 dl blåbär (färska eller frysta)
  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1 msk chiafrön

Apelsinriddare:

  • 1 ägg
  • 1 dl apelsinjuice
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 krm salt
  • 2 skivor bröd
  • 1 klick smör till stekning (eller kokosolja)

Till servering:

  • 1 dl grekisk yoghurt, keso eller ricottaost
  • Timjan, mynta eller citronskal

Gör så här

  1. Värm blåbär och apelsinjuice i en panna. Sänk värmen när de börjar koka och låt sjuda i ett par minuter. Ta av från värmen, rör ner chiafrön och låt tjockna och svalna i ca 15-20 minuter medan du lagar apelsinriddarna.
  2. Rör ihop ägg, apelsinjuice, kanel och salt i en skål. Lägg brödet i smeten och vänd ett par gånger så att det drar åt sig mycket smet.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i brödet. Stek ett par minuter på varje sida tills det fått färg.
  4. Toppa riddarna med några skedar yoghurt, blåbärskompott och lite färsk timjan eller citronskal.