Apelsin- och pomeransmarmelad

Apelsin- och pomeransmarmelad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Apelsin- och pomeransmarmelad

5 ingredienser

En härlig marmelad, att koka när pomeranserna är som finast. Smakar rikt och lite engelskt bittert. God att njuta av själv och tacksam att ge bort som presenter i fina burkar.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg apelsin
  • 500 g pomerans
  • 5 dl vatten
  • 1 förp gul melatin pektin
  • 1 kg strösocker

Gör så här

  1. Strimla skalet från 2 apelsiner och 1 pomerans, se till att den vita hinnan inte kommer med. Skala resten av frukten och skär den i bitar. Blanda strimlorna och mixa allt till ett grovt mos. Slå på vattnet, låt dra över natt.
  2. Koka sakta ca 30 minuter. Blanda 1/3 av sockret och pektinmedel och rör ned. Höj värmen, koka kraftigt 1 minut. Rör ner resten av sockret och koka ytterligare 1 minut.
  3. Ta grytan av värmen, skumma ytan och fyll marmeladen på väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kyl.