Antipasti med rädisor och sardeller

Antipasti med rädisor och sardeller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Antipasti med rädisor och sardeller

13 ingredienser

Antipasti kan vara skinka av olika slag, lufttorkad, rökt men även kokt går bra. Det kan vara salami eller annan gärna grovmalen korv. Det kan vara sardeller, oliver, svamp. Välj det du tycker är gott och vackert. Arrangera det på ett stort fat och droppa olivoljevinägrett över.

Ingredienser

portioner
  • 100 g rökt skinka
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 1 burk sardeller
  • 1 knippa rädisor
  • 2 kokta kronärtskockor
  • 12 körsbärstomater
  • 1 gul lök (liten)
  • 100 g champinjoner
  • paprika, gärna i två färger

Vinägrett:

  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 5 msk olivolja
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda salt, peppar och vinäger. Vispa ner oliv-oljan.
  2. Skiva löken tunt och strimla paprikan. Skiva champinjonerna.
  3. Arrangera allt vackert på ett stort fat. Stänk strax före serveringen över vinägretten och garnera med färska kryddörter.