Ansjovislåda

Ansjovislåda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovislåda

7 ingredienser

Det vi i Sverige kallar ansjovis är beredd av skarpsill. Riktig ansjovis är en helt annan fisk som fångas i Medelhavet och Atlanten.

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar, kokta kalla, tärnade
  • 3 gula lökar, skivade
  • 3 ägg, hårdkokta och hackade
  • 1 kruka färsk dill, hackad
  • 1 stor ask ansjovisfiléer
  • 3 dl kaffegrädde
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Lägg potatisen i botten av en smord ugnsform.
  2. Stek löken mjuk i en panna med matfett.
  3. Varva lök, dill och ansjovis i formen.
  4. Lägg ägghacket runtom. Slå på grädde och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.