Ansjovislåda med kapris

Ansjovislåda med kapris
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovislåda med kapris

9 ingredienser

En delikat lunchlåda med smak av syltlök och kapris, som även är god kall.

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar, kokta och skivade
  • 125 g ansjovisfilé [1 burk]
  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 msk skånskt senapsfrö, stött
  • 1 förp syltlök
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk kapris
  • smör
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Lägg potatisen i ugnsform med ansjovis över. Hacka syltlöken grovt och lägg över. Vispa upp grädden, blanda i senap och slå över. Strö på ströbröd och lägg på lite smör. Gratinera i 15 minuter. Strö över kapris innan serveringen.