Ananascarpaccio med hemgjord kokosglass och vit choklad

Ananascarpaccio med hemgjord kokosglass och vit choklad
Foto: TV4

Ananascarpaccio med hemgjord kokosglass och vit choklad

Av: Annsofi Söderholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Enkel och söt dessert som passar fint som avslutning. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 hel färsk ananas (extra sweet)
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk limefrukt, saft
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl standardmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 1 äggula
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Ananas: Skär bort skal och skiva ananasen tunt i skärmaskin. Rör ihop socker och lime.
  2. Glass: Koka upp kokosflingor, kokosmjölk och mjölken med vaniljstången.
  3. Låt svalna. Mixa till jämn smet. Vispa äggula och socker poröst, tillsätt grädde, vispa samman. Tillsätt kokossmeten i äggblandningen, blanda väl. Häll i blandningen i glassmaskinen i cirka 30-40 minuter. Pensla dressingen på ananasen och garnera glassen med ananasen.